Δρ. Εμμανουήλ Μαυρικάκης

Ο Δρ Εμμανουήλ Μαυρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο ιατρικής το 1997 από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, 3η Ιατρική Σχολή, Πράγα,Τσεχία. Έλαβε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο απο τα νοσοκομεία Worthing και Maidstone (2000-2004). Διετέλεσε επιμελητής στην Πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Royal Free στο Λονδίνο (2004-2005).

Έχει εξειδικευτεί στην χειρουργική υαλοειδούς αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας για τρία συναπτά έτη, στα νοσοκομεία Gloucestershire (2005-2006) και Royal Eye Infirmary (2006-2007) στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την επίβλεψη των Κων Kirkpatrick και Raman αντίστοιχα και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Toronto Western του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Καναδά (2007-2008) υπό τη επίβλεψη των καθηγητών Devenyi, Lam και Kertes.

Μετά από 15 χρόνια εκπαίδευσης στην Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, ο Δρ Μαυρικάκης επέστρεψε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2008. Από τότε εργάζεται στην Αθήνα ως χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στην χειρουργική υαλοειδούς αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας.

Έλαβε το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το Νοεμβρίο 2004.

Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Canadian Journal of Ophthalmology.

Έχει περισσότερες από 25 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των Ophthalmology, Eye, British Journal of Ophthalmology, Canadian Journal of Ophthalmology και Acta Ophthalmologica.

Ο Δρ Μαυρικάκης είναι συντάκτης στο eMedicine.com ένα απο τα μεγαλύτερα ιατρικά βιβλία στο διαδίκτυο.

Εχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες, έχει δώσει ομιλίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Ο Δρ Μαυρικάκης εχει βραβευτεί με το Achievement Award απο την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας το 2010 και με το Honors Award απο την Αμερικανική Εταιρία Ειδικών Αμφιβληστροειδούς το 2011 για την συμβολή του στο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους πρόγραμμα.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Ειδικών Αμφιβληστροειδούς (ASRS), της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ειδικών Αμφιβληστροειδούς (EURETINA), της Ελληνικής Εταιρίας Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς (GVRS) και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας (ΕΟΕ).

Οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται είναι: