Πρόσθιο Ημιμόριο

 

Καταρράκτης

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσικού φακού των ματιών. Είναι μια συνηθισμένη πάθηση που εμφανίζεται με την πάροδο της ηλικίας.

Προκαλεί θάμπωμα/μείωση της όρασης για μακριά και κοντά και επηρεάζει καθημερινές δραστηριότητες όπως η οδήγηση, το διάβασμα, η παρακολούθηση τηλεόρασης.

Αντιμετωπίζεται με την χειρουργική τεχνική της φακοθρυψίας από μικρή τομή 2,5 χιλιοστών χωρίς ράμμα. Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο φακός θρυμματίζεται με την βοήθεια των υπερήχων και εισάγεται ένας τεχνητός ενδοφθάλμιος φακός. Η εγχείρηση γίνεται με τοπική αναισθησία με σταγόνες και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση.

Η όραση καλυτερεύει αμέσως μετά την επέμβαση και συνήθως δεν χρειάζονται γυαλιά. Ένα μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να χρειαστεί μια μικρή διόρθωση με γυαλιά για συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως οδήγηση ή τηλεόραση.

επάνω

Θολωση Οπίσθιου περιφακίου

Ειναι η θόλωση του σάκου οπου τοποθετείται ο τεχνητός ενδοφακός μετα την αφαίρεση του καταρράκτου.

Προκαλεί θάμπωμα και ελλάτωση της όρασης. Αντιμετωπιίεται με την ανώδυνη μεθοδο της YAG laser καψουλοτομής οπου δημιουργείται ανοιγμα στον θολό σάκο  που επιτρέπει την εισοδο του φωτός στο μάτι.

 

 

επάνω

Επιπεφυκίτιδα

Υπο κατασκευή

επάνω

Πτερύγιο

Υπο κατασκευή

επάνω

Ιρίτιδα

Υπο κατασκευή

επάνω

Εκδορά Κερατοειδούς

Υπο κατασκευή

επάνω

Ελκος Κερατοειδούς

Υπο κατασκευή

επάνω

Σύνδρομο Ξηρόυ οφθαλμού

Υπο κατασκευή

 

επάνω

Γλαύκωμα

Υπο κατασκευή

 


επάνω